Gyűrűk Ura Cosplay Club

viso007

Gyűrűk Ura Cosplay Club

Sziasztok!

Mi vagyunk a Gyűrűk Ura Cosplay Club,

melyet 2013 januárjában alapított Faramir kapitány. A csapat gyorsan fejlődik, jelenleg 20 jelmezes tagunk van.

Rendszeresen járunk a magyar conokra, ahova színpadi bemutatókkal is szoktunk készülni. Első szereplésünk alkalmával meg is nyertük a csoportos performance versenyt. Felléptünk már több ezer látogató előtt a Play-it Gamer Expon, vagy a Mondo conon, de örömmel veszünk részt egyéb rendezvényeken is. A Hobbit című filmhez kapcsolódó mozis szereplésektől kezdve, a Tolkien napon át, a kisebb rendezvényekig.

A Hobbit filmek bemutatója kapcsán 2013-2014-ben a csapat két alkalommal is megrendezte a legnagyobb Gyűrűk ura rendezvényt Magyarországon a decemberi hónapokban, ahol egy héten keresztül találkozhattak a rajongók a Gyűrűk Ura Cosplay Club tagjaival a Corvin moziban.

A rendezvényeken megtekinthető volt egy nagyszabású középfölde világát megjelenítő makett, valamint replika kiállítás is, mely Faramir kapitány keze munkáját dicséri. A rendezvények hatalmas sikert arattak alkalmanként, közel 8000 látogató vett részt a programokon.

Küldetésünk, hogy a jelmezes megjelenés segítségével Tolkien művein keresztül élményt adjunk és példát mutassunk az embereknek, továbbá a tolkieni életművet és értékeit befogadhatóvá tegyük és népszerűsítsük. Célunk, hogy rendszeresen megjelenjünk cosplay rendezvényeken és megismertessük a klubunkat.

Magyarországon már rövid idő alatt népszerűségre tehettünk szert, de hosszú távú célunk, hogy minél több külföldi rendezvényre is eljussunk, és nemzetközi elismertséget is szerezzen a csapat. Értékrendünkkel a hiteles jelmezes szereplést képviseljük, a választott szereplő letisztult és közérthető megjelenítésére törekszünk.

A jelmezeink nagy részét magunk készítjük, valamint segítségül hívunk profi jelmeztervezőt és maszkmestert is. Faramir kapitány a makettek mellett a replikákat, sisakokat és fegyvereket is készít a csapatnak.

A fegyverekre, küzdelemre vonatkozó szabályokat a csapat minden tagja komolyan veszi, többen hosszúkardvívást, egyik tagunk keleti harcművészetet gyakorol. A csapatnak készült több profi bemutatkozó klipje, a Pharell Williams – Happy videónk érte el rövid idő alatt a legmagasabb nézettséget a többi közül.

A cosplay clubot folyamatosan fejlesztjük és bővítjük, még nagyon sok mindent láthattok majd ettől a csapattól. Megtalálhattok minket a Facebookon, likeoljátok a Gyűrűk Ura Cosplay Club oldalát.

Képek