Szimbiózis Alapítvány

viso007

A Szimbiózis Alapítvány egy komplex szolgáltatási modellt hozott létre. Fő célcsoportunk az autizmussal élők és értelmileg akadályozottak, de különféle szolgáltatásokat nyújtunk más fogyatékossággal élők számára egyaránt.

(szállítás, nappali ellátás, átmeneti tehermentesítés, speciális táborok), valamint a felnőtt fogyatékossággal élők önálló életviteli törekvéseit (foglalkoztatás, lakóotthonok, képzések, terápiák, sport és szabadidős tevékenységek, egyéb fejlesztő programok). Különös figyelmet szentelünk a széles körű társadalmi szemléletformálásra: hazai és nemzetközi (EVS) önkéntes szolgálat biztosítása, nyilvános fórumok, utcai kampányok kivitelezése, célcsoport bevonásával osztályfőnöki órák és interaktív integrációs programok kivitelezése, közreműködésükkel speciális turisztikai szolgáltatás működtetése. Aktív tagjai vagyunk különféle hazai és nemzetközi hálózatoknak.

A szervezet fő tevékenységei:

  • szociális segítés
  • foglalkoztatás
  • szemléletformálás
  • fenntarthatóság

melyeket jelenleg 7 telephelyen nyújtja Miskolcon.

A fogyatékossággal élők és családjaik támogatása mellett a farmgazdálkodás és a turizmus köré építjük szolgáltatásainkat, mellyel egy hosszú távon fenntartható, önálló gazdálkodással működő szervezetet építettünk ki.
Kézműves műhelyeinkben a nálunk élő és hozzánk járó fogyatékossággal élők számára biztosítunk hasznos munkát, ahol különböző technikával készült ajándéktárgyakat állítanak elő, melyeket itt ls most meg is lehet vásárolni.


Képek