Szegedi Miklósné

viso007

szegedi_m_15_06_06_04

Imádom és sokra tartom a kézműves tárgyakat, legyen az bútor vagy ékszer, az egész skála elvarázsol…benne van az alkotónak szíve-lelke, mindaz a szeretet és öröm, ami az alkotás során beköltözik a készülő tárgyba, hogy használójának szépségével örömet szerezzen. Ha a külsődleges jegyekhez használati érték is társul, véleményem szerint a tárgy értéke is megnő. Alkotásaimban a díszítő érték mellett a praktikus funkciót is fontosnak tartom, pl. képkeret, szemüvegtok, sütis-csokis tároló dobozok, dísz-palackok, stb.
Nyugdíjasan olyan időbeosztás szerint élek, hogy kedvenc dolgaimra – az igazi feltöltődésre – minden nap jusson több-kevesebb időm, mikor kedvemre bele feledkezhetek az alkotásba…

Sok féle kézműves technikát megismertem, kipróbáltam, többségét önállóan, könyvek, az internet, youtube segítségével, de nem szégyelltem másoktól tanulni sem.

Aztán szépen kialakult a saját stílusom, a saját repertoár: ajándék és dísztárgyakat, kisplasztikákat, zsinórozott díszüvegeket készítek. A hagyományos technikák mellett megismerkedtem a textil szobrászat, a textilplasztika rejtelmeivel, és boldogan fedeztem fel:

„ezt nekem találták ki”!

A PAVERPOL nálunk még kevésbé ismert, ez a speciális szobrászkellék anyag és technika holland világszabadalom, alig egy évtizedes, nálunk 3-4 éves múlttal rendelkezik. Paverpol oktatóként lehetőséget és segítséget nyújthatok az új technika iránt érdeklődőknek bemutatók, foglalkozások keretében.

Tárgyaim megalkotásában a különböző technikák ötvöződnek. A textil, fa, vagy üveg díszítése során a dekupázs, a különböző antikolt felületek kialakítása, a textilplasztika határtalan lehetőségei egyedi és egyéni tárgyakat eredményeznek.
Minden darab megalkotásában a szépség, a harmónia és a jó ízlés megjelenítésére, az örömszerzésre törekszem.

Munkáimmal több ízben vettem részt kisebb-nagyobb kiállításokon, egy magyaros díszüvegemmel az I. Nemzetközi Paverpol Kiállításon – Bled, Szlovénia – is jelen lehettem. Leginkább meghívásos rendezvényeken veszek részt, de munkám eredménye nyomon követhető facebook oldalamon is, mind emellett a szerencsi Buffalo Market lelkes résztvevője vagyok.

Ez a rendezvény rendkívül intenzíven és jó irányban fejlődik, feltételeivel támogatja és megnyeri a kézművesek egész sorát, színvonalas, kulturált környezetben komplett programot kínál az érdeklődők, és a csak véletlenül betérő átutazók számára egyaránt, a kisgyermektől az aggastyánig bezárólag.

A vásár rendezőjének további jó ötleteket, szervezőjének kreativitást, sikert, sok szép egyedi terméket és még több elégedett vásárlátogató vendéget kívánok!

A magam részéről őszintén köszönöm ezt a nagyszerű bemutatkozási és értékesítési lehetőséget!

KÉPEK